Home>>Nieuws>>Lezing over 'Vrije Moraal' - Maastricht

Lezing over 'Vrije Moraal' - Maastricht

12 aug 2012
Lezing over vrije moraal maastricht

Op 12 augustus 2012 hield scheidend Kamerlid Boris van der Ham een lezing in de prachtige Dominicaner Boekhandel in Maastricht. Hij sprak over zijn boek 'De Vrije Moraal'.

De Maastrichtse pers schreef:

"Gedwee liet het publiek zich meeslepen met een verhaal dat van breezer-sletjes, ruilseks en paddo’s, via de grote liberaal Thorbecke (‘de ijdeldrift der wetgeving is nergens zo groot geworden als op dit gebied’) leidde in de richting van een zeer actueel thema: de wietpas.

"Omdat hij hier vier jaar studeerde kent hij Maastricht, waar hij de afgelopen week vakantie vierde, zeer goed, stipte het Kamerlid nog eens aan. Ook hem, zo zei hij, is het opgevallen dat Maastricht momenteel belaagd wordt door illegale dealertjes die speciaal naar deze grensregio komen om ,,in te koppen wat vanuit Den Haag bedacht is en wat burgemeester Hoes in stand wil houden: het uit de gelegaliseerde, beschermde omgeving halen van cannabisproducten, zodat de gewone Maastrichtenaar er nu last van heeft. Ik begrijp echt niet dat een burgemeester als Onno Hoes dat blijft verdedigen”, aldus Van der Ham. Hij vatte de opstelling van de Maastrichtse burgemeester samen als ‘heel dom’. ,,Burgemeester Leers”, aldus het Kamerlid, ,,was op dit punt veel verstandiger dan de huidige burgemeester.”